Karácsonyi költözés

Ha van olyan időpont, amikor az ember nem szeretne költözni, az biztos, hogy a karácsony előtti pár nap. Szándékosan senki sem teszi mondjuk december 23-ra a költözés időpontját. Ki szereti azzal tölteni a szent este előtti napot, hogy családilag megtippeli melyik dobozban van a kanál vagy a takaró, amikor az égősor főpróbáját kéne tartani.

De mint tudjuk….. ember tervez….

Így volt ez Annával és családjával is.

Kaptunk egy árajánlat kérést és megbeszéltük, hogy december december 19-én reggel 8 órakor kiáll a megfelelő autó és indulhat a pakolás. Megkérdeztük, hogy a dobozok számozva lesznek-e és kapunk-e egy listát, hogy melyik számú dobozt melyik helyiségbe kell majd vinnünk?

 

Számunkra a költöztetés szempontjából teljesen mindegy, hogy melyik dobozt hova rakjuk, de a költöző család számára sokkal könnyebb, ha a gyerekszobába a gyerekek ruhái, játékai kerülnek és mondjuk nem a bedobozolt turmix gép.

 

A felszámozott doboz kérdésére a vonal másik végén hosszú csend fogadott minket. Majd rövid beszélgetés alatt elmondtuk, hogy milyen praktikákat javasolunk a dobozolás területén, kiemelve a „túlélő doboz” használatát, ami nem más, mint az új lakásba beköltözés első napjára szükséges eszközöket rejti. Így praktikusan elkerülhető a….

„megjött a kaja, de hol a kanál, ANYAAAAA kézzel nem tudok levest enni”,

„igyunk kv-t, de melyik dobozban van a pohár” és a hasonló mondatok.

 

Anna először azt mondta, hogy bár életében másodszor költözik, először ez a művelet egy bőrönddel történt, szóval nincs nagy rutinja a költözésben, de úgyis lesz idejük kipakolni még karácsony előtt. Végülis mégis megfogadta a tanácsunkat és szépen számozott dobozokba, zsákokba pakoltak és elkészült a lista is, hogy melyik doboz hova kerüljön. Legnagyobb örömünkre a „túlélő doboz” sem maradt ki és a karácsonyfa díszek is kaptak egy nagy !TÖRÉKENY! matricával ellátott dobozt.

17-én reggel derült ki, hogy az új ház átadása nem történik meg 19-én csak 22-én este, így a költözés átcsúszott 23-a reggelre. Részünkről igényelt némi átszervezést a fuvarok területén, de megoldottuk.

23-án reggel 6 órakor 4 álmos, elcsigázott arc várt minket a ház előtt. Délutánra minden a helyére került, mármint ami rajtunk múlott és kezdődhetett a kipakolás a család részére. A mi karácsonyi ajándékunk az volt, hogy a nagyobb dobozokból, a könyveket, edényeket Anna és Zoli irányításával a helyére raktuk, de amikor eljöttünk maradt még elég dolguk. Itt véget is érhetne a történet, de olvassátok Anna levelét, melyet 24-én késő este kaptunk.

 

Kedves Dani és Fiúk!

El sem tudom mondani, hogy mennyire nagy segítség voltatok nekünk, és nem csak azért, mert a kisfiam végre „vezethetett” teherautót úgy igaziból, (már ezerszer elmondta és szerintem még pár ezerszer el is fogja mondani), hanem mert minden ötletetek megkönnyítette az egész káoszt.

Ákos telitalálat mondata: ANYAAA!!! Nem baj ha a Jézuskától nem kapom meg a kukás autót karácsonyra, mert vezettem teherautót és ez sokkal jobb!  – nah pffff…. ennyit a hőn áhított kukás autóról, amiért bejártuk az összes játékboltot 😊

Bevallom, amikor megemlítetted a dobozok számozását anno, meg a listát, hogy melyik dobozban mi van, meg a másik listát, hogy melyik doboz melyik szobába megy…. nem említve a túlélő dobozt….. kicsit túlzásnak tartottam és csak azért mondtam igent, nehogy legyen még pár jó 5leted 😊

 

Én sem értem mi vett rá, hogy úgy is csináljam, ahogy mondtad, de elárulom ÉÉÉLETMENTŐ volt.

Amikor elmentetek kezdődött a fesztivál… ANYAAAA! kérek kakaót! ANYAAAAA! Hooool van a morzsolós párnám és a fehér mackó. ANYAAAA!!!……

Nah, ekkor éreztem, hogy eljött az idő, hogy a gyerekek aludni menjenek, így kicsomagoltam mindenkinek a „túlélő” dobozát – tovább fejlesztettem az 5leted 😊-bocs… és így pár perc alatt előkerült minden mackó, ágynemű, pizsi, törölköző, tisztálkodó szer (utóbbiaknak mondjuk nem vettük sok hasznát, mert mire azt mondtam volna, hogy: irány fürdeni, -már rég aludt minden kismanó 😊 )

 

Mivel a lakás nagy része be volt rendezve és elviselhető méretre csökkent a dobozok és zsákok száma, így elővettem a mi kis „túlélő csomagunkat” amiből egészen véletlenül előkerült egy üveg bor 😊

(Javaslom a listádra a bort is felírni) 😊 – persze dugóhúzóval…. mert így nem volt olyan könnyű 😊

Az este hátralévő részére nem maradt más mint…. Zoli elől eltitkolni a szuper listám hol létét, nehogy rájöjjön melyik dobozban van az XBOX 😊

 

Köszönjük a segítségeteket és profizmusotokat.

Megédesítettétek a költözést és bármikor újra költözünk ( bár nem tervezzük ) nem kérdés, hogy csak Veletek.

Boldog Karácsonyt kívánunk Nektek.

Anna, Zoli, Lilla, Ákos